Boven 't Y op indebuurt.nl

noordspelen

Klaar voor een zomer en herfst vol activiteiten en beweging? Dan moet je bij Winkelcentrum Boven ’t Y in Amsterdam zijn. Aan het Buikslotermeerplein zijn namelijk allerlei toffe evenementen de komende maanden, waaronder de Noordspelen. En het mooiste van alles? Het is helemaal gratis.

Scholen zijn gesloten en de sportverenigingen leggen hun activiteiten stil: typisch zomer. Wil je toch graag iets leuks doen én lekker bewegen? Dan ben je welkom bij de Noordspelen bij Winkelcentrum Boven ’t Y. Van 9 tot en met 31 augustus is er van alles te beleven. Dat belooft een zomer vol sport, spel, plezier en ontmoeten!

Meer beweging in de wijk

De Noordspelen zijn een initiatief van studenten van de Hogeschool Inholland. Ze willen hiermee de buurtbewoners meer in beweging krijgen en de saamhorigheid in de wijk vergroten. Dus, trek je sportkleding aan en kom meedoen aan allerlei gave activiteiten.

Wat is er te doen?

Er is voor iedereen wat wils tijdens de Noordspelen. Of je nu een sportfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd: je gaat je hier zeker vermaken. Volg bijvoorbeeld een dansworkshop en laat je ritmegevoel de vrije loop. Of laat je skills zien op het basketbalveld. Er is ook nog een toffe voetbalclinic onder leiding van professionele coaches. Let op: die laatste moet je je even voor aanmelden, want vol is vol!

Meer dan alleen sporten

Naast al die toffe workshops is er ook een gezellig terras gemaakt voor bezoekers van de Noordspelen en het winkelcentrum. Er is gedacht aan een gratis hapje en drankje. Daarnaast is er een springkussen, gesponsord door bioscoop Pathé, waar de kleintjes zich helemaal kunnen uitleven. En als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je zeker het Glow in the Dark golf proberen, georganiseerd door Hollywood Café.

Samenwerken sterk: meld je aan als vrijwilliger

De Noordspelen zijn mogelijk gemaakt door een geweldige samenwerking met diverse partners. Denk aan de Gemeente Amsterdam, Modestraat, Noord Side Ballers, DOC, Ouder en Kind, en nog veel meer. Samen zorgen ze ervoor dat deze sportieve zomer een groot succes wordt. Lijkt het jou ook gaaf om je steentje bij te dragen in de buurt? De organisatie zoekt nog vrijwilligers voor de Noordspelen! Stuur een mailtje om je aan te melden.

Kom je ook?

De hele zomer staat bij Winkelcentrum Boven ’t Y in het teken van sport, spel, plezier en ontmoeten. Naast de Noordspelen is er nog meer te beleven in het najaar, zoals het Buikslotermeerplein festival in september en het Cinekid Festival in oktober. Ben je enthousiast geworden over de Noordspelen? Dat snappen we helemaal! Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op deze website.